nedjelja, 24. studenoga 2013.

Božić dolazi (2)...

Evo moje ručice su opet bile vrijedne...

Velike kugle su promjera cca 13 cm, a male cca 9.

Evo svake u detalju:

Prvo veće.
Kombinacija ljubičaste, bijele i crne sa srebrnim detaljima. Slikala sam na terasi zbog boljeg svijetla pa se vjetar odlučio malo poigrati sa trakicom.




Crno bijela sa ručno rađenim cvijetom na vrhu.




Ljubičasta u kombinaciji sa krem na točkice.






Tamno smeđa i krem...


Puno crvenog, malo manje zelenog...





I nekoliko malih.. 
Smeđe i krem s točkicama



Crveno sa zelenim.




Crveno sa malo bijeloga.




I na kraju jedna malo drugačija. Promjera je cca 9 cm i ima spirale u 4 različite nijanse ljubičaste.




nedjelja, 10. studenoga 2013.

Božić dolazi...

Evo dragi moji za dva tjedna je prvi advent, ali ja već duže vremena razmišljam o Božićnim ukrasima. I naravno nisam mogla odoljeti da ne napravima prve Božićne ukrase. Napravila sam kugle koje se mogu objesiti na prozor ili negdje u prostoru. Veličine su cca 12 cm u promjeru, a napravljene su od nekih 70-tak komadića platna. Svaka je unikatna. 

Dosta pričanja... Sada gledajte i oprostite mi što slike nisu baš naj naj, ali nikako da uredim foto-kutić, a i fotić bi trebao nasljednika.

Uživajte!



Ova posljednja je manja. Ima nekih 7 cm u promjeru i idealne je veličine za staviti na bor. Razmišljam da ih napravim u setovima od nekih 3-5 komada.
 
Ali to nije sve. Sašila sam i nekoliko "čizmica" koje možete ili iskoristiti za darivanje povodom Sv. Nikole ili kao božićnu dekoraciju ili u njih stavite božične darove. Ove su cca 50 cm visoke, ali planiram napraviti i manje. Prijelazi između različitih boja platna ukrašeni su dodatno ukrasnim bodovima i/ili trakicama, čipkama i sl.



Čižmica u čižmici sastavljena je od 13 dijelova (ne računajući plavu pozadinu).

Ova se sastoji od nekih 50-tak dijelova.


I naravno nezaobilazni adventski kalendar u čijim džepićima se svaki dan skriva slatko iznenađenje! Kad se džepići napune slatkišima zatvore se, a kad se popapa slatki sadžaj onda ostaje otvoreno. Jedino nisam složila brojeve, ali i to još stignem.



Nadam se da vam se svidlo. Vidimo se uskoro s novim unikatnim božićnim ukrasima. Ako vas zanima nešto ovakvo javite mi sa na e-mail adresu 
mamanazadatku@gmail.com.